Avis 1

Met de huidige weersomstandigheden valt er in Nederland weinig te roeien, daarom zijn we drie dagen geleden naar het zonnige zuiden vertrokken voor de eerste bootkilometers van 2010.  Voor mij waren het zelfs de eerste kilometers sinds 16 oktober 2009.

 

Een knie gaf wat problemen. De fysio wist niet helemaal wat hij er mee aan moest en na een echo bleek er een scheurtje in een pees te zitten. Na twee maanden revalidatie mag ik weer in de boot. Hoewel we maandag pas tegen het donker aangekomen zijn, stapten we meteen in de boot om een stuk te roeien en nu iedere dag opbouwen met een paar km extra. Daarnaast veel fietsen om wel aan een goede trainingsarbeid te komen. Lekker op de racefiets, hoewel een mountainbike hier ook wel handig was geweest.

Na de eerste 6 km afgelopen maandagavond snel bij aankomst in Avis, mocht ik iedere dag een beetje verder varen om te kijken hoe mijn knie zou reageren. Dinsdag 8 km, woensdag 10 km en donderdag klachtenvrij 16 km. Langzamerhand komt het echte bootgevoel weer terug. De eerste trainingen was het erg wennen aan zo'n wankel bootje, maar inmiddels ligt de twee weer als een huis op het water. Het is moeilijk om de neiging te onderdrukken om eens lekker een paar opzetjes te doen. Helaas is dat nog niet verstandig en zal ik het dus nog even moeten houden op tempo 18 stukken varen.

Deze paar kilometers in de boot zijn natuurlijk niet voldoende om weer helemaal fit te worden en om sterker de wereldbekers in te gaan vergeleken met vorig jaar. Naast de roeitrainingen staan er dus ook fietstrainingen op het programma. In Nederland was dat mijn voornaamste trainingsmogelijkheid en aangezien de straten nogal glad waren, betekende dit fietsen voor de TV op een hometrainer. Hier in Portugal is het ineens een heel andere beleving. Het is een prachtige omgeving met heuvels, wijngaarden, kurkbomen, olijfbomen en schapen. Samen met de meren, riviertjes en dorpjes kan ik het iedereen aanraden hier in deze rustige omgeving een fietsvakantie te plannen. Krijg je dorst, pluk je gewoon een sinasappeltje.

Komende week staat in het teken van meer bootkilometers en meer ontspanning in die kilometers.

De afgelopen dagen was het hier in Avis met name regenachtig en winderig. Wel begin ik weer te wennen aan het roeien. De eerste dagen in de boot was het vooral balanshouden. Nu kan ik weer heerlijk ontspannen varen, waarbij de kilometers vanmorgen in het zonnetje als vanzelf gingen. Gisteren was de eerste keer dat we 2 trainingen in de 2- mochten varen. Aangezien dit lekker ging en ik er geen klachten aan over heb gehouden, is het vandaag tijd om 2 mooie lange ED trainingen te varen. Dus vanmorgen om 7.30 uur het water op voor 29 km varen. Nu heerlijk in het zonnetje aan het relaxen en genieten van het uitzicht.

Vanmiddag nog een keer roeien, morgen 16 km en een krachttraining en dan lekker de middag doorbrengen in Lissabon.

Update 13 februari

Gisteren was een erg winderige dag. Aangezien we dat aan hadden zien komen, zijn we donderdag een extra keer het water op gegaan, zodat we op vrijdag alleen 's morgens hoefden te varen. Na bijna twee weken Avis was het tijd om ook eens wat anders te bekijken. Heerlijk naar Lissabon gereden om de stad te verkennen. Na een wandeling door het centum, bezochten we een kasteel boven Lissabon. Hierna lekker in de stad gegeten en terug naar ons hotel.

Vanochtend stond de zon laag toen we gingen roeien en lag er een laag ijs op de boot. Een heerlijke koude roei ochtend dus. Na een goede training in de twee brachten we de boot naar het zwembad van het hotel voor een paar mooie foto's. Vanmiddag een training en daarna de boten opladen. Morgenochtend een laatste training in Avis en helaas weer tijd om terug naar het koude en besneeuwde Nederland te gaan.