EK Plovdiv

Voorwedstrijd.

Het raceplan in de voorwedstrijd was, kijken waar alle ploegen op de 1000 meter lagen en dan besluiten hoe deze laatste 1000 meter in te gaan. We lagen met 4 ploegen op een positie voor 2 plekken en ik besloot om er in deze heat niet voor te gaan. Het was ruim 32 graden en de herkansing was 2,5 uur later. Diep gaan in de heat met een kans om de sprint niet te winnen was een te groot risico.

Herkansing .

De herkansing verliep vanaf het begin makkelijk met een goede focus op mijn eigen roeien. Rond de 1000 meter nam ik de leiding. De jongens achter mij waren niet meer aan het vechten voor hun plek. Ik kon rustig uitvaren met een eerste plaats in de herkansing! Tevreden naar de halve finale.

Halve finale.

In de halve finale lagen de nummers 7,12 en 16 van het WK en een Griek, die direct uit zijn voorwedstrijd door was en een Slovaak. Het beloofde een pittige pot te worden. Focus op mijn eigen roeien en iets meer gas erop. Op de 1000 meter lag ik 3e. De Bulgaar,12e op het WK, lag een lengte achter me. Ik besloot dat een lengte niet genoeg was en kon hem doortrekken tot een lengte licht. Met een goede race onder de 7 minuten had ik een goed gevoel om de finale in te gaan.

De Finale!

Natuurlijk had ik met een 3e tijd in de halve finale een beetje de hoop op een mooi einde. Ik wist dat het een heel goede race moest worden. Ik wilde iets sneller weg uit de start en dan met een sterk ritme aanvallen op de top 3. Helaas verliep dat anders. De start verpestte ik. Op zich niet erg, maar om vervolgens te proberen dat in een te kort stuk weer goed te maken, mislukte. Het eigen ritme was weg. Alle valkuilen, waarvan ik me had voorgenomen niet in te vallen, waren er. Met een rampzalig ritme heb ik geprobeerd bij te blijven. Kansloze actie met een 6e plek als resultaat.

Toch waren de afgelopen dagen top. Al met al weer heel leerzaam met dank aan Hans en IJdo, die mij gedurende de zomermaanden hebben begeleid en Tjalling, die op het EK hun taak overnam.