Voorbereiding EK

Terwijl de meeste toproeiers op het WK bezig zijn om de kwalificaties binnen te halen voor de Olympische spelen, train ik op de Bosbaan in de skiff. Het doel is duidelijk. Eerst in de skiff naar het EK en daarna kijken hoe het met mijn rug gaat. Op dit moment is mijn rug vol belastbaar, maar als ik scheve bewegingen maak, blijft de pijn terugkomen. Voor mezelf heb ik nu als doel gezet dat ik op 1 december vol belastbaar moet zijn in het boordroeien. anders wordt het pad richting de OS in de 8 wel heel kort.

Maar nu eerst het EK. Aangezien de gehele selectie in Bled zit en alle andere equipes hun toernooien al gehad hebben, komt het de afgelopen weken bijna de helft van de trainingen voor, dat ik hele trainingen alleen vaar en ik ook geen andere boot op de Bosbaan zie. Zo af en toe vaart er eens een kanoër langs die aan het trainen is voor de kanowedstrijden over 2 weken op de Bosbaan. Hoewel het enigszins ongezellig is, heeft het als voordeel dat ik vlak langs het coachpad kan varen en de coaches het dus makkelijk kunnen zien.

Met nog 2 weken te gaan voor vertrek, heb ik zin om de laatste puntjes op de i te zetten om op het EK te laten zijn wat ik kan in de skiff.