Wintermaanden

Vanaf begin december was roeien al snel lastig. Na de Markcompetitie bij Roeivereniging Breda en een paar trainingen op de Amstel was al het roeiwater voorzien van een laagje ijs. Maar gelukkig konden we de dag nadat we nog op de Amstel hadden gevaren, al op de Oostvaardersplassen schaatsen. Ik ben eens lekker van trainingslocaties gewisseld door te schaatsen op de Oostvaardersplassen de Ankeveenseplassen verschillende andere sloten en rivieren, op de Gouwzee en s'avonds vaak nog op de Jaap Eden baan.

In dit soort periodes kom je op allerlei ontzettend mooie plekken. Tijdens het roeien zitten we toch vast aan de Bosbaan, soms de Amstel en voor mij de Mark, de Rotte en de Binnenmaas. Zo reed ik de eerste dag dat er geschaatst kon worden op Ankeveen over een sloot terug naar Ankeveen als eerste door een dun laagje sneeuw met halverwege twee hertjes die het ijs over staken.

Voor de grap startte ik ook maar eens een wedstrijd op de schaats; een 500 meter en een 1000 met 48 seconde op de 500 en 1:32 1000 meter. Mijn conlusie was, dat ik technisch niet goed genoeg ben om op een korte afstand mijn energie kwijt te kunnen en dat zodra de afstand wat langer wordt en ik mijn slagen wel af kan maken ik alleen maar sneller ga. Wel leuk om hier de komende maanden nog eens op te oefenen en te kijken of ik de volgende keer een stukje harder kan.

Omdat ik vorig jaar de wintersport moest missen, besloot ik om mee naar Oostenrijk te gaan om daar een weekje te snowboarden en te langlaufen. Heerlijk om even in de bergen en de sneeuw te zitten.

Na 1 dag thuis geweest te zijn, ben ik even gaan roeien en nu al weer onderweg naar Sabaudia om daar te gaan trainen. We hopen dat het een mooie locatie is en dat er ook wat te doen valt. Dit omdat we de komende 3 maanden daar 6 weken zitten.