Tweede serie afstanden gehad

David is nog niet helemaal hersteld van zijn rugblessure. We varen steeds met Mechiel. Natuurlijk is de vraag hoe bij David dadelijk alles gaat lopen op het moment dat hij weer de boot in kan. Of zijn rug het dan wel gaat houden, is natuurlijk maar de vraag. Voorlopig zijn alle trainingen alsof dit de WK-opstelling is. Nadat we 3 keer 1000 van de lichte vier verloren, hebben we een middag hard aan de techniek gewerkt en wonnen we de dag er na 4 keer 500 meter redelijk makkelijk van ze. Vanmiddag begint voor ons het tweede blok afstandjes.

Allereerst met 2 keer 1000 meter en dan morgen en ovenmorgen verschillende varianten vanaf 8 keer 1 min tot 2 keer 2 km. Aangezien we aan de lichte vier natuurlijk een mooie ploeg hebben om tegen te varen, zullen we alles tegen hun gaan doen. Ook zal de acht mee starten. We benieuwd naar de verschillen. Over de afstanden aan het einde van het weekend meer.

Verder kan ik iedereen Nieuw-Zeeland aanraden. Gewoonlijk zien wij erg weinig van een land voor een WK. Ook hier zien we eigenlijk alleen de weg van het hotel naar de roeibaan en het dorpje bij ons hotel. Taupo is een dorpje aan Lake Taupo. Het is eigenlijk meer een toeristenplaats. Het echte Nieuw-Zeelandse leven zal je er niet makkelijk tegenkomen. De helft van het dorp bestaat uit winkels en restaurants. Natuurlijk voor ons erg makkelijk. Je kunt er alles vlot vinden en er is niet veel afleiding.

Echter als je langs het meer een stukje gaat fietsen of wandelen zie je al snel de uitgestrekte natuur, die hier ook echt nog niet verpest is door wegen, hekken en dat soort dingen.

Ik kijk er dan ook naar uit om na het WK rustig rond te kunnen kijken.