Durven falen een voorwaarde voor succes!

Durven falen een voorwaarde voor succes. Nou ik hoop dat het zo is, want dan gaan we nog een paar mooie successen behalen.

Ondertussen ben ik er nog niet achter wat er mis is gegaan in Bled. Tijdens het trainingskamp in Varese zat de snelheid er goed in en voeren we op alle afstanden en tempo's zo´n 2 seconde sneller dan vorig jaar per 500 meter. Ook de eerste trainingen in Bled liepen goed, hoewel de omstandigheden er ruig waren.

Wat betreft de wereldbeker zelf. De voorwedstrijd ging niet erg goed. De eerste 250 meter kwamen we lekker mee, maar misten vervolgens de macht om de boot op baantempo door te trekken en mee te gaan met de topploegen van de wedstrijd. Met een 4e plaats niet voldoende om ons voor de halve finale te plaatsen, maar gaan door naar de herkansing.

De herkansing, eerste drie om door te gaan naar de halve finale. Net als in de vw gaat de eerste 250 meter goed. Rond de 500 hebben we het weer moeilijk om onze halen vol te maken en neemt de snelheid af. Zonder dat we echt in gevaar komen, varen we een race zonder dat we macht hebben, maar voldoende om als 2e over de finish te komen en dus halve finale te varen.

In de halve finale is het echt op. Zodra we aan moeten, leggen we het meteen af en hoewel we nog een paar pogingen doen om in een stevig ritme te komen en de rest te achterhalen lukt het niet en moeten we b finale varen.

B finale. Aangezien we in de halve finale niet in ons ritme kwamen, hebben we geprobeerd om rustig te starten en dan in ons ritme te komen. Aangezien we ons zelf zien als een betere ploeg dan de rest, zouden we vervolgens het veld met goede halen in gaan halen. Helaas kwamen we vanuit een rustigere start ook niet in ons ritme en werd het vechten om niet als laatste binnen te komen. Helaas machteloos en laatste.

Geen goede WB wel veel geleerd en nu uitvinden waarom we op trainingskamp goed voeren en nu echt niet vooruit te branden waren. Stof tot nadenken!